2012 m. birželio 7 d., ketvirtadienis

Tolimesni darbai

Sekmadienį su kolega labai smagiai pakasėm vandentiekio vamzdį :) pradžia buvo prakasta iš ankščiau, liko pasigilint ~30-40 cm ir vamzdį pasiklot, manėm, na bent aš maniau, darbo porai valandų :) , o bet tačiau pasirodė 3 kart daugiau, pakasus giliau pradėjo vanduo rinktis, užplauti tranšėją + tranšėja gili, kast giliau sunku, o dar kai vanduo kastuvą įtraukia ir vos pakelt begali.. thu thu thu  :) na bet kiek planavom tiek pasiklojom - iki servituto, ten jau tiek kanalizaciją tiek vandenį kasim traktorium.

 Dar truputį pajudėjo įvažiavimo darbai, užvežė 40kubų priesmėlio, užstumdė, jau beveik į kiemą galiu įvažiuot :) Kitą savaitę bus dar 40 kubų, turtų užtekt ilgam, iki kol reiks aplinką tvarkyt :)
Pamatus planuoju daryt stulpinius, sienas monolitines, naudosiu poliesterinius klojinius (apie tai kada nors smulkiau parašysiu), grunto tyrimų nedariau, pagrindas-smėlis pasidariau dydelias atsargas, priimiau pagrindo stiprį 1,5kg/cm kv. atitinkamai išdėliojau pamatus taip, kad apkrova pasiskirstytų tolygiai bei neviršytų ribinio slėgio.
Reakcijas, bei konstrukcijas skaičiavau Robot programa.
Šiandien po darbo su tėvu išsikasėm duobes 4 pamatams ~5.5metrus, viso pamato bus 30,5 metrų, dar palikom iki galo įgilinti 10-20 cm prieš pat betonavimą, kad neišsipurentų pagrindas..



5 komentarai:

  1. Sveiki, norėčiau informacijos apie Robot programą, ar galima persisiųsti jei ne ar galėtumėte paskaičiuoti mano projekto pamatų apkrovas.
    Egidijus

    AtsakytiPanaikinti
  2. Hm, na pagooglink rasi koki torentą roboto, robot millenium 2011 (2011 nes tikrai zinau kad yra nulaužtas), tik jei nesi dirbęs ir nesi mokęsis statybos kaži ar pačiam pavyks.
    o ir šeip paprastai apkrovoms surint nereikia roboto, skaičiuoajam rankomis, sumuojama pagala atitinkamą apkrovų derinį pamatams STR 2.05.04:2003 STR/GEO - C grupę ir tiek.

    jei reikia galiu pamatų projektą parengt už atitinkamą sumą, neproblema.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Keista, pats projektuoji, dirbi su ivairiom programom ir t.t. O apie grunto tyrimus...Aj nedariau :) juokinga. Sau nama statai, maciau poto milijonus verkianciu...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Juokingas komentaras.. atidžiau reiktų skaityt.. 1 prielaida, grunto stipris parinkras minimalus, realiai bus didesnis 99% ir jo pakaks. cia gi nedaugiaaukštis pastatas, jei gruntas tarkim būtų per silpnas tai reikštų didenį nei projektuojamą nuosėdį kol įtempimai grunte persiskirstytu apimdami didesnę zoną po pamatu..
    2.man netiek svarbu koks bus galutinis nuosėdis, ar namas nusės 1cm ar 3cm jokio skirtumo, svarbu kad visas perimetras sėstų tolygiai, kad neatsirastų skilimų, tam buvo atitinkamai išdėstyti pamatai..
    aš žinau nemai atvejų kai grunto tyrimai buvo, bet pamatai suprojektuoti nekreipiant į juos dėmesio, tiesiog parinkti konstrukciškai ir nieko stovi pastatai.. :)
    biškutį paprasčiau reiktų žiūrėt..

    AtsakytiPanaikinti
  5. Na tiesiog as sau dabar statau ir daug domiuosi. Padeda architektu ir konstruktoriu komanda. Geologija man buvo pirmoje vietoje. Jei zmogus kazkiek supranta ir domisi, klausineja kas neaisku konstruktoriaus jis mato kad pamatas suprojektuotas pagal esamus grunto tyrimus. Skaiciau pakankamai idemiai, as nenoriu irodineti kazkokiu tiesu kiekvienas leidzia savo pinigus. Mano zmonos senelis irgi prarabas visa gyvenima sauke, kask 1.2m ir gerai bus vieno auksto pastatas, smelis, ko tau daugiau noreti. geologija rado gruntinius vandenis, tai ziurejo I grunto stipri ir pagal tai padarem polius 2.6m. ir ramu. Ir kadangi pastatas yra apie 200 kv.m. buvo daryti 4 meginiai is skirting vietu + 1 valymo irenginiams. Todel manau kad blogiausia ka galima padaryti tai yra prielaidos ir uzmetimai statant nama sau. Tiesiog tiek...O visa kita maladec. viska perskaiciau, grazu ir pagirtina...

    AtsakytiPanaikinti