2012 m. gegužės 27 d., sekmadienis

Pradžia

Ilgai rengiausi ir galų gale prisėdau, bandysiu ir aš savo statybas parašinėt, gal kada bus įdomu ir pačiam paskaitinėt.

Pavadinau statybų būreliu nes kiek įmanoma darbų planuoju darytis pats ar su draugų pagalba, bent kol neatsibos :D

Pats esu inžinierius konstruktorius, tai supratimas kas kaip teorijoje yra, o praktika bus į naudą. :)

Pati pradžia neskaitant detaliųjų, projektavimo bei statybos leidimo galima laikyt 2011 11 mėn. kai buvo nustumdytas juodžemio sluoksnis namo bei įvažiavimo vietoje, su matininku nužymėjom ašis, susikaliau kuoliukus polių gręžimo vietose.
Deja rudenį nebuvo galimybių užsiimt, pamatų įrengimą atidėjau pavasariui, o pavasarį pasirodo šlapią, vieta pakankamai lygi, nutirpęs sniegas bei dažnas lietus užpildė melioracijos kanalus, taip atrodė įvažiavimas: Su juo teko pavargt, ne įvažiuot nebuvo jokių vilčių, smėlį, žyrą teko pilt nuo priekio ir judėt gilyn, jei reiktų įrenginėt dar kartą reikiamas medžiagas vežčiau žiemą kai buvo galima įvažiuot, ir pilčiau nuo toliausios vietos link gatvės, ne bet yra kaip yra..
Gruntinis vanduo pasirodė pasikasus ~50cm
Reiškia pamatus teks atidėt vėlyvai vasarai, tačiau ir iki pamatų darbų pakankamai, vieną dieną skyriau tranšėjos elektros kabeliui kasimui, na smėlis kasasi pakankamai lengvai, tačiau pasitaikė keli  vienam 60m ilgio bei 50cm gylio tranšėją teko kast 6 val. keikiaus daug, tačiau ką užsibrėžiau reikėjo padaryt :). Kitą diena sukėlėm 4 po 3m ilgio elektrodus įžeminimui, pratempėm cyky 4x6mm kabelį, prijungėm paskirstymo dėžutę, kuria pastačiau +-galutinėje vietoje.
 Kitą savaitgalį su kolega pasiklojom ~pusę kanalizacijos t.y 30m. pastatėm 2 revizijos šulinėlius, vienas kaip reikalauja taisyklės 12m nuo pražios, kitas ties posūkiu. Laukia dar vienas šulinukas ties kitu posūkiu prie pat pabaigos, tačiau miesto tinklai dar nedaėjo iki sklypo, tai neskubam ir męs :)

Atliktų darbų kompozicija :)



Na šiam kartui tiek, artimiausi planai išsikast iki galo kanalizaciją, vandentiekį bei pabaigt susitvarkyt įvažiavimą. Gruntinis vanduo jau nukrito ~85cm nuo esamo paviršiaus, bus galima judėt su kanalizacija, o vandentiekiui dar truputį palaukt :)








7 komentarai:

  1. Na labai smagu kad atsirado dar vienas statybinykas :) darbų jau irgi nemažai nuveikta. Galėtų dar būti galimybė komentuoti kaip Vardas/URL dažnai numoju ranką į komentavimą jei to nėr :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiki, siltiname sienas, perdangas ir stogus austriska ekovata Thermofloc. 867640043. vaidas1014@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti
  3. Džiaugiuosi ir aš nauju blogininku. Pataisyk jei klystu, bet ar ne Bačiūnuose veiksmas vyksta? Lyg minėjai, kad šiaulietis

    AtsakytiPanaikinti
  4. Šiaulietis, nevisai bačiūnuose, bet į tą pusę :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. viskas aišku, tai kaip ir kaimynas tuomet :)
    Būtų smagu šnektelti statybų aikštelėje ir jei planuosi talką ar reiks papildomų dviejų rankų - man būtų įdomu...

    AtsakytiPanaikinti
  6. liuks, turėsiu mintį :) tik darbai numatomi kitamet...

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sveiki,

    Susidomėjau Jūsų patirtimi, norėčiau kelių patarimų, bet niekur nerandu Jūsų kontaktų. Galbūt galite man parašyti el.paštu juozapaityte.ruta@gmail.com?

    AtsakytiPanaikinti