2015 m. rugpjūčio 27 d., ketvirtadienis

Truputis naujienų

Pastato forntonai apkalti medinėmis dailylentėmis, pradėtas pakalimo įrengimas, tačiau darbas labai jau imlus laikui, tiesa pasakius gerokai pabodo man jau jis, o dar liko nemažai.. :) stogo karkasą buvo lengviau ir greičiau bei įdomiau surinkti.. :)

Taip pat paruoštos langų/durų angos langams/durims. Angos perimetrą apklijavau xps 3cm storio, langams tvirtinti pasitaręs su pardavėjais ir montuotojais  betonsraigčiais prisukau perforuotas cinkuoto plieno plokšteles, norėjau ir apatinėje dalyje įrengt patikimas atramas langams, tačiau montuotojai užtikrino kad nebūtina, vadinasi statysim tiesiai ant xps, o šonus prie plokštelių.
Langus pasirinkau Gelan S9000 su 52mm storio 3 stiklų paketu, už poros savaičių jau turėtų būti, sumontavus naują įrašą blogui pasistengsiu nepamiršti :).


o daugiau didelių planų šiam sezonui neturiu, reikia susitampyti kokią apsaugos sistemą, išsilygint pagrindus grindims, apšiltinti, susivedžioti santechniką, galbūt žiemą ar pavasarį betonuoti grindis, šiltinti stogą/perdangą per kitą sezoną.








11 komentarų:

  1. panasu, kad is vidaus ir is isores - double cheeseburger :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aišku jūsų pačių reikalas, kaip blog'ą vest. Bet būtų įdomiau ir daug naudingiau, jei visi sprendimai būtų aprašyti, o ne vien nuotraukos sumestos.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nu kaip cia pasakyt, gal reiktu bloga nuo pradziu perverst, yra ten pakankamai aprasymu, tame tarme ir is ko ir delko sienos :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pasirodo blog'us sumaišiau. Yra dar vienas panašiai atrodantis, jei neklystu. Dabar aišku kas per sienos.

      Pas mane tokie patys langai jau metus stovi. Nusiskundimų kol kas nėra. Kita vertus ir kažkokių spec. bandymų nebuvo daryta, kaip pvz sandarumo testai ar panašiai.

      Panaikinti
  4. O kažką ant langų žadat dėt? Ta prasme kažkokią saulės kontrolės sistemą (pavyzdžiui pas mus bus Z tipas) ar kokias langines? Nes jau atsikentėjau nuo per karštų vasarų, norisi kažkaip dangstytis čia nuo to šylančio klimato:) Dar gal kokius tinklelius galvoju susidėt miegamuosiuose, kad jau iki galo būtų..
    Beje, jei teisingai matau, turėtų būt gražus kampinis langas!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Saules pateks pakankamaibsaikingai, tai nemanau kad mano atvju reikalinga spec kontrole. O ir oro vedinimo kondiciaonavimo sistema bus. Nieko papildomo neplanuojam.
    P.s langus jau sudejo, vis neprisiruisiu papostinti.. :). Na gal dar siandien pavyks..

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labai įdomi 5 nuotrauka. Kaip atrodys ten langas? Manau bus labai nemaža terminė "skylė", o lango rėmas per vidurį atims visą efektą. Na bet gal aš neteisingai įsivaizduoju. Kaip tai atrodys?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Kažkaip nemačiau, ar jau pravedžiotos komunikacijos? Minėjot, tik kad signalizaciją tempsit, kaip su kitais laidais? Pamenu mes statėmės ~2008 tai kiekvienam asmeniniam kambary (vaikų,miegamuosiuose) dėjom po interneto kabelio lizdą.. O kad būtume žinoję, kad wi-fi bus naudojama taip paprastai ir visiem užteks nešiojamųjų.. :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Dėl lango kaip atrodys, tuoj aktyvisniu langų postą.

    Komunikacijos (kanalizacija, vandentiekis) atvesti tik įvadai. Elektra jau išvedžioti kabeliukai pastogės, terasos apšvietimui, viduj kol kas laikinas, apšvietimą vedžiosiu prieš garo plėvelę, tadėl kol denginys neapšiltintas nėra galimybės susitvarkyt. Jėgos kabelius versiu per pe vamzdžius po grindimis, į kiekvieną kambarį ateis atskiras kabelis, o ten jau sienoje-gofroje išskirstysiu į taškus.
    dėl interneto, bus įvadas bei wifi ruteris kurnors padėtas, nesiruošiu šio tinklo tampytis, bent kol kas, na jei į kokį tv ar pan išaiškės kad reikia, labai nesuku įpjovus vidinį eps sluoksnį išsitampyt kaip tik patinka :)

    AtsakytiPanaikinti