2014 m. spalio 4 d., šeštadienis

Stogas

Na stogas tai pats sunkiausias ilgiausias ir brangiausias procesas statyboje, bent jau kol kas.. :)
Visgi pastarąsias ~5 savaitė buvo skirtos difuzinės plėvelės įrengimui, lotavimui, gebėstavimui. Stoginėms grebėstus kaliausi vienas, ejosi sklandžiai, taip optimistiškai nusiteikęs vienas pradėjau klot plėvelė ir lotus :) bet jau po pirmo bandymo žiūriu kad tai beveik neįmanoma, vienam labai sunku lygiai išsitiest plėvelė, ją įtemti ir vaikščio aškiai nematant kur koją galima statyt. Kitą kartą jau prašiausi pagalbos, tai pakaitomis kartu arba su kolega arba tėvų plėvelę lotus, grebėstus susikalėm. Buvo pora nelaimingų atsitikimų, kai koja nuo grebėsto slystelėjo ir atsistojau visu svoriu viena koja ant plėvelės.. :) vieną kartą išlaikė, kitą įsmuko koja, gerai kad laimingai ir visai neskausmingai nukritau tik ant grebėstų :).
Praeitą šeštadienį su tėvu dviese pradėjom klot čerpes, dirbom šestadienį, sekmadienį ir po kokias 3val po darbo. Viso lygiai per savaitę arba per ~40val. pavyko įrengt 200m.kv dangos, liko dar 106kv. juokų dainos jau atrodo "atmušus" ranką. Didžiausias darbas sunešiot visą tą svorį...






Kaip ir planuoti kad ir ilgiau nei maniau užtrukę šių metų darbai artėja į pabaigą. Stogo įvairių vietų skardinimą, sienų su apkalama apdaila darbus atidėsiu pavasariui.

Kitam įraše, pabaigęs stogą bandysiu suskaičiuot išlaidai iki šio etapo.

9 komentarai:

  1. Mano stogdengiai tai gan paprastai sprendė čerpių nešiojimo ir kėlimo ant stogo klausimą. Dirbo trise: vienas sunešioja čerpes nuo palečių iki stogo apačios. Tada suneštas čerpes meta (tiesiogine prasme) viduriniam dirbančiam, kurio pareiga yra ką tik gautą čerpę pagauti ir permesti trečiam kolegai, kuris ir deda jas :) Skamba rizikingai, tačiau pats mačiau šį procesą, viskas ok.

    Kokias čerpes pasirinkot?
    Kokią plėvelę klojot?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dar pastebėjimas - stoginės matau sugrebėstuotos nededant jokios plėvelės. Kaip supratau, tai stoginės bus tiesiog atviros?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na čerpes supakuotos po 5vnt. tvas nuo stelažo man jas paduoda ant stogo, nesu į vietą ir išpakuoju, jei pakuot ant žemės ir po vieną nešiot, man atrodo daugiau darbo būtų, metyt ir gaudyt nesiryžčiau, taip galima kartu su nepagauta čerpe ant žemės atsidurt :)

    Čerpes wienerberger alegra9.
    Plėvelė mastermax 3 classic.

    Stoginės atviros, todėl plėvelės ten nereikia, kondensato nuo čerpių nebūna..


    AtsakytiPanaikinti
  4. Stogine labai erdvi bus, kiek ji ploto uzima? Stogas didziulis, atrodo sudetingas, keleto lygiu. Ar ne paprasciau butu klasikinis dvislaitis.., kraiga uzdejai ir ramu, o dabar turbut kazkokios galines cerpes desis kraigo vietoj? O krastines cerpes bus ar desit skarda?
    Cerpes grazios, tinka didelio ploto stogui, mes irgi tokiom klojom, tik dengtom glazura. Sitos cerpes minimaliai stumdosi i sonus, tad reikia labai preciziskai atsiskaiciuot zingsni. Priminkit kokio ploto jusu namo stogas. Idomu bus pamatyti pabaigta stoga.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Stoginė erdvi, viso apie 110kv.m Paprasščiau žinoma dvišlaitis stogas, bet toks su perkritimai man gražiau, gi tik veną kartą tenka įrengt, o paskui matai kasdieną :).
    Gale bus vienšlaičios kraigo galinės čerpės, tik dar nevisas jas atvežė.. kažkada vėliau teks jas sudėt.
    Dėl preciziškumo tai aš tikėjaus bus sunkiau, stengiausi grebėstus milimetrais matuodamas sukalt, bei pergyvenau kad jie patys iš savęs gana kreivi, tačiau cerpės klojasi ir visi grebėstų nelygumai išsilygina. Į šonus stumdosi cerpė kokius 5mm, tai pakankamai erdvės pasilygint jei ką.

    AtsakytiPanaikinti
  6. jo, pamenu ta malonuma kabarotis stogu, dengem praejusia ziema, tarpais net sniego buvo, tai tikrai potyriai astrus :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Aš nelabai suprantu, bet ar jūsų namas bus apkaltas lentelėm ar bus klinkerio plytelės ? Labai įdomus projektas.:)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Jau matosi, kad stoginė pareikalavo daug darbo. Mes tai kreipėmės į specialistus dėl tokių statinių, nes kai nežinai kaip tai sunku gerai ir kokybiškai pasidaryti..

    AtsakytiPanaikinti