2013 m. birželio 24 d., pirmadienis

Vis dar betonuojam :)

Kelis savaitgalius praleidom be darbų, tai aš užsiėmęs, tai pagalba mano tai darbai juda kiek lėčiau nei planavau, nu bet juda, išbetonavom turėtą 20 kubų žyro krūvą, 98 maišus cemento reiškia ~ 17,8 kūbo betono, liko grubiai apie 8-9 kūbai, tai neskubant 4 betonavimo dienos, tik technologiškai per 4 kartus nelabai pavyks to padaryt....:) betonavom šestadienį, "truputį" buvo karšta, nutarėm, kad per karščius betonuosim po mažiau, geriau tuo metu lengvesnius darbus daryt, vienas toks - užarmuot pastatytas sienas. Polistirolas veikiamas UV pradeda geltonuot, tas pageltonavęs sluoksnis gana lengvai nusivalo, nuplaunu vandeniu ir klijuoju antrą apšiltinimo sluoksnį, kitą savaitę bandysiu armuot.
Rytoj turėtų atvežt smėlį suveš į namo vidų - galėsiu užsidarinėt periemtrą ir betonuot toliau :)



 
Antras sluoknsis

10 komentarų:

  1. Na papučia kai kur, bet ne smarkiai, tinkas ištaisys :). Kalbėjau su kaimynus, jis statėsi iš bific blokelių, tai irgi pradeda pūsti kai užpila daugiau nei 60cm vienu metų (nors gamintojas deklaruoja kad galima pilt 1m), + betonas kelia blokelius i viršų, taip atsiranda tarpai.. tai mano sistema jam patiko, bandžiau pilti po 50-60cm, tada laiko ir be lentų klojinys, bet greičiau darbas vyksta pilant po metrą ir lentomis sutvirtinus...

    AtsakytiPanaikinti
  2. O Jūs betoną maišėte vietoje ar užsakinėjote? Pylėte rankomis ar siurbliu?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kiek vidutiniškai per dieną pavykdavo kūbų supilti? Ir keliese dirbote?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Dirbdavom dviese arba tryse, pirmą kartą tryse sumaišėm ir supylėm apie 5m³, bet truputį buvo per daug.. :) tai kitais kartais dirbdavom po gerą pusdienį, sumaišydavom vidutiniškai 16maišų cemento, ~30 maišyklių, tai apie 2,8-3m³ .

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sveiki,
    į vieną kubą betono maišėte 180-190 kg cemento. Gal iš savo patirties galime pasakyti maždaug kokios klasės betoną gavote?
    Ar nevertėjo atsivežti stambesnio inertinio užpildo?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kadangi turiu galimybę naudot sklerometrą, tai betono klasę tikrinau gaunasi ~C16/20, kai kur truputį daugiau. Eksperimentavau ir su 250kg/kub cemento, rezultatai analogiški - išvada be stambesnio užpildo cemento kiekis betono stiprio daugiau nebeitakojo..

    o poreikio naudot stipresnį betoną nematau reikalo, to kuris gavosi skaičiuotinis stipris ~9Mpa, kai paprastai mūro stipris siekia 1,5-2Mpa.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Gal įsivaizduojate ar fr. 2/8 žvirgždo skaldelė ir 300 kg/m3 cemento galėtų padidinti betono klasę iki C25/30?
    Ar stengėtės, kad v/c būtų apie 0,4-0,45?

    AtsakytiPanaikinti
  8. tiesa pasakius neįsivaizduoju, čia gamybininkų reiktų klaust dėl betono užpildų receptūros, o kas dėl normų tai C25/30 jau 280kg/m³ cemento reiktų. jei nedideli kiekiai ir atsakinga konstrukcija (prendžiu iš betono klasės) galim pirkt paruoštą maišuose sausą betono mišinį arba pirkt iš betono centrų, visgi kontroliuot statybos aikštelėje proporcijas beveik neįmanoma, tik apytikriai..

    AtsakytiPanaikinti