2013 m. gegužės 26 d., sekmadienis

Betonavimas vyksta

Nėra labai ką rašyt, bet jau trečias savaitgalis kai vyksta sienų betonavimo darbai, nesiplėšom po biskiuka - viskas einasi sklandžiai, išbetonuota ~1/3 viso kiekio, judam į priekį.
na ir kelios foto:

Mes dirbam, paukštukai pypaun, ko ne atostogos :D



6 komentarai:

  1. Inovacijos visada sveikintinos, bet pasakykit, koks yra gerumas turėti viduje putplasčio sienas? Šilčiau bus? Putplastis iš vidaus įgers patalpų drėgmę,mano manymu, nebent hidroizoliuojat iš kart ir iš vidaus.
    Beto tai nėra pati sveikiausia medžiaga, bet gal aš klystu dėl kažko, pataisykit :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip ir visos technologijos, ši turi minusų, vienas pagrindinis, viduje turėti putplasčio sienas, su kuriuo reikia taikytis. Mano manymu minusas tame, kad sienos paviršius neturi šiluminės talpos, dėl ko skaičiuojant šildymo sistemą didinamas koeficientas d, įvertinantis lauko temperatūrą. (panašiai kaip kitiems lengvos konstrukcijos pastatms: karkasiniams, skydinaims dujų silikato ir pan.) tačiau šiluminės talpos akumuliacijai bus, nes vidaus sienos silikatinių blokelių mūro + visur šildomos grindys.
    kitas "minusas" ko nors kabinimo ant sienų, nors nemanau kad tai minusas, yra įvairių sprendimų tam.
    Dėl drėgmės įgėrimo nesuku galvos, gyvenamose patalpose nebus jos tiek, kad putplastis prigertų, + bus rekuperacinė vedinimo sistema + betono sluoksnis, kuris linkęs drėgmę siurbtis į save daugelį metų, dešimtmečių.
    Dėl sveika medžiaga ar nesveika, nesijaučiu kompetentingas spręst, jei medžiaga turi ce, ją leidžiama naudot, tai manau ji pakankamai sveika ir wikipedija tą patvirtina :) http://lt.wikipedia.org/wiki/Polistireninis_putplastis.
    Nukrypimas dėl sveikatos, manau labiau reiktų rūpintis užsandarinant grindų perimetro sandūrą su siena dėl radono dujų, kurios gali sukelt daug bėdų, o ta visi ignoruoja, nei dėl naudojamų sertifikuotų medžiagų galimo kenksmingų medžiagų išsiskyrimo.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Norėtųsi daugiau audio/video medžiagos iš statybų aikštelės.. :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Judat judat! O įdomu kaip dabar situacija - ar pabaigėt darbus?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Judat judat! O įdomu kaip dabar situacija - ar pabaigėt darbus?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Čia visi daugiausiai kalba apie betonavimą, pamato liejimą ir panašiai. Bet kaip apie kitus darbus. Aš suprandu kad pastatyti sienas ir uždengti stogą - svarbiausia :) Bet ir vidaus apdaila svarbu :) Pats dabar ieškau informacijos kokiais įrankiais geriausia dažyti su lateksiniais dažais, tai nelabai ką randu internete :)

    AtsakytiPanaikinti